Om oss


PARFUM LOMBARD AB - I FRISÖRENS TJÄNST SEDAN 1935 

Historia

Parfum Lombard AB bildades redan 1935 i Malmö och är ett av de äldsta företagen inom frisörbranschen. En av hörnpelarna under vår historia är den egna tillverkningen av Chrie professionella hårvårdsprodukter. Chrie blev framförallt känt under 60-talet för sin hårspray som på sin tid var en av Sveriges mest sålda. Idag är Chrie Color Mousse den stora produkten.
Frisörinredningar började vi jobba med i början på 50-talet och har allt sedan dess varit en viktig del av vår portfölj. Under 50-och 60-talet byggdes en hel maskinpark upp med heltidsanställda möbelsnickare som möjliggjorde framtagandet av kompletta inredningar individuellt för varje kund.

I Sverige kom tidigt krav på en god arbetsmiljö och krav ställdes på höj-och sänkbara stolar för att ge frisören en bättre arbetsställning. Genom att samarbeta med japanska Takara Belmont som tillverkade högkvalitativa hydraulpumpar för frisörstolar kunde vi tidigt erbjuda pumpstolar för både herr- och damsalonger. Takara Belmonts pumpar och herrstolar från 60-talet finns fortfarande spridda i stor mängd runt om i landet och vittnar om produkternas höga kvalitet och tillförlitlighet.
1987 startades Sverigeagenturen för Keune Haircosmetics vilken idag har utvecklats till vår viktigaste del. Keune utgör nu en egen division inom företaget. Mer om Keune kan du läsa om på keune.com/se.

Till din tjänst nu och i framtiden

Vi på Lombard satsar all vår kraft för att kunna erbjuda Sveriges frisörer det bästa utbudet av frisörinredning. Vi har under Lombards tak samlat världsledande märken inom frisörinredning såsom Takara Belmont, AGV, GV, Artem med flera. Här finns stolar, schamponeringar, arbetsbord, speglar, torkhuvar... Vi besöker mässor och utställningar för att vara först med det senaste från hela världen.

Besök Keune Sverige!Besök Emite Make Up!Besök Simply Natural!